Met Pinnion maak je gratis online quizzen, enquêtes en polls

pinnionPinnion/education is een online tool, waarmee je gratis quizzen, enquêtes en polls kunt maken. De website is in het Engels, dus…

“Would you like to challenge your students with an online quiz or trivia game? Get Started with Pinnion to create quizzes, surveys, trivia games, or polls with unlimited questions and unlimited responses for free. Then, collect responses through any of the following:

  • Smartphones (Android/iPhone)
  • Individual computers.
  • Shared or classroom computers, using Pinnion in kiosk mode.

pinnion

All of these responses are fed back into your Pinnion account, where real-time results are available for instant viewing using presentation mode.

With Pinnion, you can include a different photo or image with every one of your quiz questions and answers. Our online quiz editor lets you decide whether each answer includes text, an image, or both. It’s ideal for science quizzes, historical trivia, or a geography game.

pinnion: toets maken

Your respondents will learn instantly whether or not they choose the correct answer(s). Plus, they’ll get to see how they did compared to others who have already completed the same quiz. Each trivia question also includes the ability to add a Fun Fact to explain the answers and increase student learning.”

pinnion: resultaten

Ik heb een account gemaakt. Het vervelende is, dat je weer nergens een mogelijkheid kunt vinden om je account op te zeggen. Ook is er geen FAQ of ‘help’-pagina te vinden. En dat had wel handig geweest. Wel kunt je tijdens het maken van een equête op (?)-tekens klikken. Je krijgt dan een ‘hulp’-schermpje te zien.

Ik heb een hele simpele enquête gemaakt. De beantwoording van de vragen is anoniem. Je kunt dus niet achterhalen wie de enquête heeft gemaakt. De op de website genoemde “trivia games” heb ik niet uitgeprobeerd. Handig lijkt me de mogelijkheid dat je de enquêtes, enz. kunt invullen via een Android of iPhone/iPad. Je kunt een enquête ook embedden in een website. Er is zelfs een speciale plugin om je enquête op een ‘Wordpress’-blog te plaatsen.

pinnion: toetsmaken

Pinnion is m.i.goed bruikbaar om bijvoorbeeld een ‘schooltevredenheidsonderzoek’ te maken of een ‘evaluatieformulier’ voor een workshop o.i.d. Ook in de klas kun je de tool gebruiken om de leerlingen te vragen – anoniem – hun mening ergens over te geven.

Nog meer online tools om enquêtes en polls te maken:

Gerelateerde berichten:

Meer gratis online programma’s om quizzen, enquêtes en polls te maken, vind je op mijn Yurls: “Manssen.nl {{{ Gespot op het Web”, pagina “Handig – Basisonderwijs”.

Maak jij wel eens online enquêtes of quizzen voor jouw groep? Zo ja, wat is dan jouw favoriete programma / tool?

Via ‘Free Technology for Teachers’:
Pinnion – Targeted Audience Polling Through Mobile Devices and Your Website

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Met Pinnion maak je gratis online quizzen, enquêtes en polls

De reacties zijn gesloten.