Mozilla Webmaker gestart

Mozilla WebmakerOp Dutch Cowboys las ik enige tijd geleden in een blogpost dat Mozilla’s Webmaker van start is gegaan. “Mozilla heeft gisteren (22 mei)het startschot gegeven voor Mozilla Webmaker, een nieuw programma om mensen overal ter wereld te helpen met het maken, leren en spelen met het web” (Bron). Of met de woorden van Mozilla zelf:

Mozilla Webmaker is a new program to help people everywhere make, learn and play using the open building blocks 
of the web.

The goal: help millions of people move from using the web to making the web. With new tools to use, projects to create, and events to join, we want to help the world increase their understanding of the web and take greater control of their online lives. (Bron)

Filmpje: ‘Meet the Webmakers

Mozilla Webmaker biedt:

  1. “Tools. Authoring tools and software, designed and built with our community. From supercharging web video with Popcorn, to remixing with Hackasaurus, to making your own web pages with Thimble.
  2. Projects. Practical starter projects, how-tos and recipes, designed to help people at all levels make something amazing with the web. From tweaking your blog template to building apps that change the world.
  3. Community. Bringing people with diverse skills and backgrounds together. Teachers, filmmakers, journalists, youth. From web ninjas to newbies. All making and learning together at events, meet-ups and hack jams everywhere.” (Bron)

Links:

Voor de basisschool wellicht wat moeilijk. Maar ja, je weet maar nooit. Maar wellicht binnen het voortgezet onderwijs wel te gebruiken. Misschien ook wel leuk voor PABO-studenten.

Gerelateerde berichten:

Via: Dutch Cowboys: ‘Mozilla Webmaker van start’

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

2 Reacties op “Mozilla Webmaker gestart

De reacties zijn gesloten.