3 Tools om zelf een Google Map te maken voor je digibord

Google Maps ManiaOp het weblog ‘Google Maps Mania – An unofficial Google Maps blog tracking the websites, mashups and tools being influenced by Google Maps’ kom je soms leuke dingen tegen die je heel goed zou kunnen gebruiken in je groep. Je kunt met Google Maps kaarten op je digibord tonen van Nederland, Europa en de werelddelen, waardoor je Google Maps methode-onafhankelijk kunt gebruiken. Met de drie hieronder genoemde online tools die ik op Google Maps Mania vond, kun je zelf allerlei aanpassingen op een kaart aanbrengen die passen bij een bepaalde aardrijkskundeles en opslaan op je pc, zodat je de kaart bij meerdere lessen en ook een volgend schooljaar kunt gebruiken.

#1. Scribble Maps

scribble mapsMet Scribble Maps kun je online op de kaarten van Google Maps schrijven en tekenen. Scribble Maps is helemaal gratis. Een handige tool om te gebruiken tijdens een aardrijkskundeles. Je kaarten – inclusief de krabbels – kun je opslaan en bewaren. Bij deze tool vind je 12 screencasts (video tutorials op YouTube) die uitleggen hoe e.e.a. werkt.

Filmpje “Your first map

Scribble Maps: Easily draw on maps and then share them with friends, completely for Free! Simple enough to be used by children, but powerful enough to be used by GIS professionals – Scribble Maps is the easiest way to draw and share maps with friends.”

scribble maps

In addition to being able to draw, with Scribble Maps you can: add custom images / overlays, place text, place markers, create custom widgets, export to Google My Maps, export to Google Earth, save as KML/GPX/JPG, create 3D JPEGs and widgets, send maps to friends and print.

#2. MabFarb

MabFabMapFab.com is a Google Maps based map editor that allows users to create and save their own maps. The map includes a number of tools, for adding markers, texts, polylines, polygons and circles to a Google Map. Each of the tools can be used in a number of different colors and sizes. The polylines can be ‘magnetic lines’ that automatically snap to roads, which helps when trying to create and share driving routes. Users can save and share the map with friends. The maps can also be embedded in websites and blogs. The map can also be downloaded as a KMZ file (Google Earth)” (Bron).

MabFab

#3. GmapGIS

GmapGISOver deze handige tool schreef ik al eerder een blogpost: “GmapGis: tool om Google Maps te gebruiken op je digibord”. Een uitgebreide beschrijving van deze tool vind je dus in dit bericht.

Persoonlijk vind ik Scribble Maps en GmapGis erg mooi. Deze tooltjes hebben heel veel mogelijkheden, hoewel ieder tooltje uiteraard weer zijn eigen specifieke mogelijkheden heeft. Maar oordeel zelf. En.., weet jij nog mooie tools waarmee je een Google Map kunt aanpassen aan jouw wensen? Plaats de URL van deze tool(s) dan a.u.b. bij de reacties.

Update 15 juni
Ook interessant om te lezen:

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone