Hoe blokkeer of verwijder je reclame van websites?

reclameIn het kader van mijn blogposts over de ‘cookie wetgeving’ vond ik op de website van Computer!Totaal het artikel “Reclames verwijderen” van Richard Veenstra. Dit artikel is mogelijk ook interessant voor ICT-coördinatoren of syteembeheerders op scholen. Wellicht kunnen zij de op de school gebruikte browser zo instellen dat de ogen van de leerlingen niet vermoeid raken door het verschijnen van allerlei (ongewenste) reclame op websites die de leerlingen bezoeken.

We besteden meer en meer tijd op internet en dat weten adverteerders ook. Om websites gratis te houden, worden de pagina’s volgestouwd met reclames. Sommige advertenties gedragen zich bescheiden, maar andere vliegen over uw scherm en zijn bijna niet weg te klikken. Gelukkig kunt u met pop-up- en ad-blockers ongewenste reclame-uitspattingen weghouden uit uw browser. Hoe dit werkt en welke ad-blocker voor u interessant is, hangt af van uw browser.” (Bron)

In dit artikel worden oplossingen gegeven voor het blokkeren van allerlei reclame. Allereerst een oplossing die voor meerdere browsers werkt. Daarna volgen oplossingen voor de vijf meest gebruikte browsers.

  • Pagina 1: 1. Ad-blockers | 2. Gepersonaliseerde reclame | 3. Afmelden voor Google-reclames.
  • Firefox
    Pagina 2: 4. AdBlock Plus | 5. Filterlijsten downloaden | 6. Problemen rapporteren.
  • Chrome
    Pagina 3: 7. AdBlock Plus voor Chrome | 8. AdBlock voor Chrome.
  • Internet Explorer, Safari & Opera
    Pagina 4: 9. Internet Explorer | 10. Safari | 11. Opera

Artikel:

Maak jij gebruik van een add-on of extensie om reclame te blokkeren? Zo ja, welke?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Hoe blokkeer of verwijder je reclame van websites?

De reacties zijn gesloten.