Hoe deel je Scoop.it! berichten op jouw sociale netwerken?

Scoop.itScoop.it! is een – nog niet zo oude – online webdienst die tegen-woordig ook binnen het onderwijs vele gebruikers kent. Je kunt bij Scoop.it! gratis 5 pagina’s rond een bepaald onderwerp aanmaken. Wil je er meer of wil je meer mogelijkheden, dan moet je een betaalde versie nemen. Scoop.it! is een dienst voor “content curation”. In de rubriek “Content Curation” vind je een aantal blogposts over dit onderwerp en dan m.n. de blogpost “Wat is content curation?”.

Deze week vroeg iemand mij hoe je de berichtjes die je op jouw Scoop.it! hebt geplaatst automatisch op Twitter kunt zetten. Die mogelijkheid zit in Scoop.it! ingebouwd. Je kunt jouw gescoopte berichten ook automatisch doorsturen naar jouw Faceboek, LinkedIn, en ‘WordPress’-blog of delen op Google+ en Pinterest. Hieronder volgt een korte ‘how-to’…

‘Scoop.it!’-berichten delen op sociale netwerken

  1. Ga naar je Scoop.it! en log eventueel in.
  2. Ga naar het menu met de donkergrijze “knopjes” op onder het logo/fotootje en klik op de knop met het vraagtekentje.Afbeelding 1
  3. Je komt nu in dit schermpje:Afbeelding 2
  4. Je krijgt dan dit grote scherm te zien:Afbeelding 3
    Bij jou staat in de grijze knopjes rechts waarschijnlijk ‘Connect’ en zijn die knopjes blauw. Klik bij de gewenste verbinding op de knop [Connect] en vul de gevraagde gegevens in. Bevestig dit en klik eventueel links op de knop [Save].Zo kun je Scoop.it! koppelen aan jouw Facebook, Twitter, LinkedIn en WordPress (het berichtje wordt dan geplaatst als blogpost.
  5. Als je een bericht hebt gescoopt, klik je onder dit bericht op het knopje [Share]. Vink de netwerken aan waarop je het wilt delen. Het bericht dat op Twitter verschijnt staat hier ook bij. Voeg eventueel hashtags (#) toe en klik op [Share].Afbeelding 4

Dat is alles! Als je nu op je Twitter- of Facebook account kijkt, moet je hier de tweet, c.q. het berichtje in jouw timeline terugvinden. Door op de ‘g+ share’-button of de ‘Pin it’-button te klikken, kun je jouw Scoop op Google+ of op Pinterest plaatsen.

Filmpje: “Filmpje [Scoop.it Tutorial] Sharing options

Mocht je bovenstaande uitleg ook op papier (pdf) willen hebben, stuur me dan even een mailtje en ik mail de uitleg toe naar je toe. Je kunt deze blogpost ook zelf uitprinten of als ‘pdf’ opslaan door op het ‘print’-knopje hieronder te klikken. E.e.a. wijst zich vanzelf.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone