Unieke e-mailadressen nodig voor registratie van je leerlingen?

GmailLeuke webtools die je jouw leerlingen wilt laten gebruiken, vragen vaak om een verificatie via e-mail. Je leerlingen moeten dan een persoonlijk en uniek e-mailadres hebben, waar de verificatiemail naartoe wordt gestuurd. Door in die mail op een link te klikken, kunnen jouw leerlingen dan een account aanmaken. Dit kan problemen geven als de leerlingen niet over een e-mailadres op school beschikken, thuis geen e-mailadres hebben of het maken van een eigen account gebonden is aan een minimum leeftijd. Toch is er een oplossing voor: Gmail! Met behulp van één Gmail-account kun je voor jouw leerlingen unieke e-mailadressen aanmaken, zodat jij ze kunt registeren bij een ‘web 2.0’-tool die daar om vraagt.

Het enige dat je moet doen, is een gratis ‘Gmail’-account aanmaken. Onderstaand Engelstalig filmpje laat je zien hoe je aan de benodigde e-mailadressen voor jouw leerlingen komt.

E-mailadressen voor meerdere Yurls-pagina’s
Exact dezelfde truc kun je ook gebruiken als je zelf geen e-mailadressen meer hebt om nog een nieuwe Yurls-account aan te maken. Ook voor iedere Yurls die je maakt, heb je een uniek e-mailadres nodig voor de verificatie van jouw account. Ik heb ooit (2011) een handleiding geschreven, waarin deze truc wordt uitgelegd. Je kunt deze handleiding (pdf) vinden via Support Yurls. Je kunt de handleiding ook hier downloaden: “Handleiding Extra e-mailadressen t.b.v. het maken van meerdere Yurls-accounts met Gmail”.

Weet jij andere gratis e-maildiensten waar je een soortgelijke truc kunt uithalen?

Via ASK A TECH TEACHER: “Tech Tip #103: Need Email Accounts for Registration? Here’s a Fix” 

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

5 Reacties op “Unieke e-mailadressen nodig voor registratie van je leerlingen?

  1. Ik heb het geprobeerd met Glogster EDU, Hier lukt het mij niet om in te loggen met mijnnaam+ll1@gmail.com. Ik krijg de melding “Enter a valid email”.

    Bij Prezi lukt het overigens wel. Zou jij of iemand anders het voor mij eens willen proberen in Glogster EDU? Misschien doe ik toch iets verkeerd.

    Ik wil dit programma binnenkort gebruiken en je mag max. 10 leerlingen toevoegen, anders moet je de betaalde versie nemen. Ik wil het graag eerst eens uitproberen dus dit leek mij een mooie oplossing.

De reacties zijn gesloten.