Digibord-Start.nl: handige zoekmachine voor digibordmateriaal

Op Digibord-Start.nl (@DigibordStart) kun je zoeken naar materiaal om op jouw digibord te gebruiken: lessen, filmpjes, prentenboeken, tools en meer. Wie de bedenker(s) / maker(s) zijn van deze zoek-machine is (helaas) nergens terug te vinden.

Digibord-Start

Op Digibord-Start.nl kun je direct zoeken naar digibordmateriaal op de websites: Schoolbordportaal.nl, Digibordopschool.nl, Kleuterportaal.nl, de Schooltv Beeldbank en Teleblik. Op de site staan al een aantal kant-en-klare “zoektermen” t.b.v. de thema’s herfst, Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst, winter, lente, Pasen en zomer. Als je op een van deze “zoektermen” klikt – bijvoorbeeld ‘Kinderboekenweek’ – wordt die “zoekterm” automatisch in alle velden ingevuld (zie plaatje hieronder).

Digibord-Start: Zoeken op Kinderboekenweek

Leuk en goed initiatief! Ik denk dat deze “zoekmachine” in een behoefte voorziet! Wellicht is het ook tijdbesparend, want het zoeken naar goede materialen voor gebruik op het digibord kost best wel veel tijd.

André Manssen

blogt over gratis webtools, handige tips & trucs, lesideeën, lesmateriaal en allerlei online zaken die hij interessant en leuk vindt voor het basisonderwijs.

16 gedachten over “Digibord-Start.nl: handige zoekmachine voor digibordmateriaal

Reacties zijn gesloten.