Stopt Google in oktober a.s. met Feedburner..??

Google FeedburnerDe RSS-feed van mijn blog wordt gegenereerd door Feedburner, een gratis dienst van Google. Middels een tellertje (in de rechter-balk) kun je zien hoeveel mensen zich hebben geabonneerd op de RSS-feed van mijn blog.

Sinds gisteren staat mijn ‘Feedburner’-tellertje op nul (O). Afgelopen donderdag stond de teller nog op zo’n 420 lezers. Ik heb eens gekeken bij andere weblogs / edublogs die ook gebruik maken van Feedburner. Ook hun teller stond op ‘O’. Nou is dat niet wereldschokkend en het zal jou wellicht worst wezen, maar ik vroeg me toch af wat er aan de hand is…

“Google is Closing Feedburner By October 20th: Fact or Fiction?”
In mijn Google Reader – daarmee check ik iedere dag of er nieuwe berichten zijn geplaatst op de edublogs en websites waar ik via RSS op ben geabonneerd – vond ik gisteren op het Engelstalige blog ‘A Media Specialit’s Guide to the Internet‘ het bericht “Google is Closing Feedburner By October 20th: Fact or Fiction?

There’s a lot of speculation on the web that Google is about to close Feedburner by October 20, 2012. I can’t imagine what I’d do if this happened. But it’s kind of eerie that this morning my readers droppped to zero when yesterday the figure was close to 1300…

Geruchten..???
Dus even ‘ge-google-d’ op “Google is Closing Feedburner By October 20th”. Resultaat: of je een emmer leeg gooit! Hier de eerste vier hits:

Fraai allemaal! Dat wordt dus mogelijk naar gratis alternatieven zoeken. Maar WordPress biedt gelukkig een gratis alternatief. Op NevilleHubson.com las ik:

If you use WordPress, you can simply revert back to your blog’s native RSS feed (which will be the underlying source for the Feedburner feed). You can also continue to serve your email subscribers with WordPress’ email subscription service. Other blog-ging platforms and services may have similar procedures. (Bron)

Nu eens even uitvissen waar ik die “WordPress’ email subscription service” kan vinden.

Als jij een edublog hebt en Feedburner gebruikt; wat ga jij doen als Feedburner inderdaad gaat verdwij-nen? Wat zijn gratis alternatieven voor Feedburner?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

5 Reacties op “Stopt Google in oktober a.s. met Feedburner..??

 1. Die van mij staat ook op nul.
  Ik heb een bloggerblog. Die biedt volgens mij ook een feed aan, dus daar kan ik dan gebruik van laten maken. Beetje jammer alleen voor degenen die nu via de email optie van feedburner geabonneerd zijn. Daar moet ik dus nog even een alternatief voor vinden.

  Iemand ideeën?

  • Dag Remko,
   Dank voor je reactie. Ja, de mensen die geabonneerd zijn op de e-mailoptie vormen een probleem. Je zou een plugin moeten hebben waarmee je de bestaande e-mailadressen naadloos zou kunnen overzetten. Ik heb helaas nog niets gevonden. Ideeën zijn dus heel erg welkom.

  • De feed van m’n blog staat bij de widgets. Die kun je eenvoudig kopiëren en plakken in de HTML-code van je RSS-icoon. Ik heb het uitgeprobeerd en die wordt zonder problemen opgenomen in Google Reader. RSS-feeds via e-mail is wat ingewikkelder. Hier moet je gebruik maken van een WordPress plugin en dat zijn er veel. Vraag is, wat is een goede en werken ze allemaal onder de nieuwste WordPress software (inmiddels versie 3.4.2).

De reacties zijn gesloten.