Thinglink: gratis webtool om interactieve afbeeldingen te maken

ThinglinkThinglink is een gratis webtool waarmee je prachtige interactieve afbeeldingen kunt maken die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als onderdeel van een digitale les of op je digibord kunt laten zien. Over deze handige webtool heb ik al eerder een aantal blogposts geschreven.

Herman van Schie (@HvanSchie) heeft op zijn edublog ‘ICT-idee’ nu een prachtige handleiding geschre-ven voor deze leuke en handige webtool. Thinglink is Engelstalig en daarom kan het doorgronden van deze tool wellicht lastig zijn. Maar met behulp van deze handleiding is deze webtool nu voor iedereen toegankelijk. Gewoon uitproberen met de handleiding van Herman naast je pc.

Herman schrijft o.m. over deze tool:

Thinglink is een gratis tool waarmee illustraties kunnen worden voorzien van pointers. Ga je met de muiswijzer naar zo’n pointer dan verschijnt er een tekst. Klik je op zo’n pointer dan kan in principe alles wat een eigen internetadres heeft worden opgeroepen. Met een klik op de knop kunnen dan bijvoorbeeld illustraties, foto’s, websites, twitter-timelines, filmpjes, geluiden enz. enz. op het scherm getoverd worden. Ook eigen screendumps van bijvoorbeeld Wordpagina’s, Powerpointpagina’s, delen van webpagina’s ed., die als illustratie zijn opgeslagen, kunnen in Thinglink worden opgenomen. De tekst achter de pointers en de internetadressen waaraan de pointers zijn gekoppeld kunnen zelf bepaald worden. Met enige creativiteit zijn met Thinglink heel aardige resultaten te bereiken…” Lees het hele bericht / handleiding »

Herman, hartelijk dank voor deze handige handleiding!

Ook vond ik nog onderstaand bericht over Thinglink:

Mijn blogposts over Thinglink

Alternatieven voor Thingling

#1. Speaking Image

Speaking Image

#2. imageSpike – teachers

imageSpike

Je kunt hier zonder registreren en  inloggen één ‘test’-plaatje maken. Of het gebruik van deze site gratis is, heb ik nergens kunnen vinden. Ik heb geprobeerd te registeren, maar kreeg op dat moment een “serverfout”.

Weet jij nog andere gratis webtools waarmee je interactieve afbeeldingen kunt maken? Plaats dan a.u.b. een reactie.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone