okt 282012
 
 Gepubliceerd op: 28 oktober 2012  Rubriek: Apps, Website gespot

AppsakeeAppsakee is de nieuwe projectsite van KlasCement. KlasCement is de Vlaamse portaalsite voor en door het onderwijs die ook een Nederlandse versie kent: KlasCement.nl. Klascement bundelt op Appsakee alle informatie en lesmateriaal over educatieve apps. Uiteraard vind je er ook een uitgebreid overzicht met apps.

Appsakee

Sinds 2012 vinden iPads, Android en Windows tablets hun weg in scholen. Sommige scholen starten enkel met een beperkt aanbod voor leerkrachten, andere scholen gaan zoveel mogelijk digitaal en vragen dat elke leerling en leerkracht dagelijks over een tablet beschikt.
Met deze website willen we elke school en leerkracht ondersteunen in de juiste keuze van tablets en apps voor die tablets. We verzamelen advies, geven praktijkvoorbeelden, bundelen apps per besturingssysteem, zorgen voor handleidingen multimedia bij de apps, …” (Bron)

Om alle sites van KlasCement te kunnen gebruiken, moet je wel bij KlasCement geregistreerd zijn. Deze registratie is gratis. Alles wat je dan downloadt is ook gratis. Wel wordt er van je verwacht dat je ook eens eigen materiaal uploadt. Want ook hier geldt: nemen maar ook geven. KlasCement is een aanrader!

Oefenen.be
Ook heel interessant is de openbare ‘oefeningen’-site Oefen.be. Deze website van Klascement is geheel gratis en je kunt er gebruik van maken zonder in te loggen. Ik heb over deze website al eerder over geblogd: “Oefen.be: gratis online oefenmateriaal voor groep 1-2 t/m 8”.

KlasCement: Oefenen.be

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via ...

  7 reacties aan “Appsakee: educatieve apps op KlasCement”

  1. @RuudLeeuwen Nog meer moois van onze Zuiderburen: Klascement. Met onder meer Appsakee! http://t.co/ZqWPWf97 cc/ @klascement #onderwijs

  2. Appsakee: educatieve apps op KlasCement http://t.co/fgQ91zrv via @Manssen. Iets voor #inspiratiemiddag #citroengeel?

  3. [...] Appsakee is de nieuwe projectsite van KlasCement. KlasCement is de Vlaamse portaalsite voor en door het onderwijs die ook een Nederlandse versie kent: KlasCement.nl. Klascement bundelt op Appsakee alle informatie en lesmateriaal over educatieve apps.  [...]

  4. Appsakee: educatieve apps op KlasCement http://t.co/soscabot via @Manssen

  5. RT @Manssen: Geblogd! Appsakee: educatieve apps op KlasCement http://t.co/aHMtOp2E #onderwijs #lesPO #leerkracht #yurls #basisonderwijs

  6. [...] Appsakee is de nieuwe projectsite van KlasCement. KlasCement is de Vlaamse portaalsite voor en door het onderwijs die ook een Nederlandse versie kent: KlasCement.nl. Klascement bundelt op Appsakee alle informatie en lesmateriaal over educatieve apps.  [...]

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.