Snel en eenvoudig een één-pagina-website maken met Tackk

tackkEr bestaan al een groot aantal webdiensten waar je een website van één pagina kunt maken. Via de Scoop.it! “learn and teach – Try to learn and teach @jasperbloemsma” van Jasper Bloemsma spotte ik ‘tackk’.

Je kunt met ‘tackk’ een webpagina aanmaken zonder dat jij je hoeft te registreren. Nadeel daarvan is wel, dat je webpagina slechts zeven dagen online blijft, daarna wordt de site verwijderd. Wil je dat je pagina langer blijft bestaan, dan moet je je gratis registreren. Ik heb wat met ‘tackk’ gespeeld en mijn ervaring is dat deze tool best wel uitgebreide mogelijkheden biedt. Je kunt de pagina helemaal naar je eigen hand zetten. Handig om snel een website te bouwen n.a.v. een thema of project op school of in je klas. Je kunt er ook online aankondigingen en uitnodigingen mee maken, bijvoorbeeld voor een sportdag, fancy fair of musical. Best leuk! Neem je een gratis account, dan kun je meerdere websites maken en online bewaren.

tackk

Alle mogelijkheden zijn op de site te vinden…

tackk Starter

Via de ‘editor’ kun je de kleuren, het lettertype en de achtergrond kiezen. Je kunt ook een contact-formulier en een routekaart maken en je bezoekers de mogelijkheid bieden voor reacties. Sommige opties zijn alleen beschikbaar als je een account aanmaakt.

tackk

Als je rondneust om de site kom je nog meer mogelijkheden tegen. Het is dus zaak om voordat je begint eerst eens even goed rond te kijken. Vergeet trouwens niet de ‘gebruiksvoorwaarden’ te lezen!

See All Features

tackk - features

Update:
Handleiding in het Nederlands,  zie ICT-idee: “136. Maak een één-pagina-website met Tackk“.

Maak jij wel eens gebruik om van zo’n “één-pagina-website”-dienst voor je school of voor je groep en waar gebruik je zo’n website dan voor?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

3 Reacties op “Snel en eenvoudig een één-pagina-website maken met Tackk

De reacties zijn gesloten.