Pim en Pom, website voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Pim & PomPim & Pom zijn twee poezen die door Fiep Westendorp zijn getekend. Er verschenen eerder al verschillende boekjes met Pim & Pom in de hoofdrol. In 2004 is Fiep Amsterdam BV met haar dochteronder-neming Pim & Pom bv de serie ‘De avonturen van Pim & Pom’ gestart. De website “Pim en Pom” is gemaakt om kinderen de gelegenheid te geven online met Pim & Pom te spelen…

Pim & Pom

De site is opgedeeld is een volwassendeel en een kinderdeel. Op het kinderdeel kunnen kinderen zelfstandig navigeren om spelletjes te spelen, een kleurplaat te printen, filmpjes te kijken of naar verhalen en muziek te luisteren. Het kinderdeel van deze website biedt – volgens de makers – kinderen een 100% veilige omgeving om met Pim & Pom te spelen.

Pim & Pom: kinderdeel

De website is ingericht voor kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar, maar “elk kind dat enthousiast is over de twee poezen mag natuurlijk gebruik maken van deze website! Het klikken door de website gaat aan de hand van zelf ontdekken (met gebruik van gesproken tekst en beeld), daardoor is het voor de kinderen mogelijk om ook zelfstandig op de site te spelen. Samen met de ouders is de ervaring echter net iets rijker, doordat bij de inhoud regelmatig extra tips en informatie wordt geboden. De verantwoordelijkheid voor het gebruik van de website door kinderen ligt altijd bij de ouders. Het kinderdeel bevat logischerwijs geen advertenties, betaalomgevingen of ongepaste inhoud.” Meer informatie »

Gespot via ‘ICT in School‘: “Nieuwe site voor kinderen vanaf 3 jaar: Pim en Pom

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone