Hoe vinden spammers jouw e-mailadres?

Via dit weblog krijg ik via de ‘reacties’ regelmatig fikse hoeveelheden spam binnen. Gelukkig wordt deze spam goed opgevangen via mijn ‘anti-spam’-plugin, zodat ik met één druk op de knop alle ‘spam’-berichten kan verwijderen.

Askimet
Spam via je e-mail ontvangen blijft echter een bron van ergernis. Gelukkig bestaan er vele program-maatjes die spam tegenhouden. E-maildiensten zoals Gmail houden vaak zelf al een hoop spam tegen, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

spamIn de blogpost “Spam, spam, spam, spam, spam..!” kun je lezen wat spam precies is en waar de naam spam vandaan komt. Op ‘makeuseof‘ vond ik gisteren een interessant artikel geschreven door Joel Lee: “How Do Spam-mers Find Your Email Address?“. Lee noemt in zijn artikel vijf manieren waarop spammers aan jouw e-mailadres kunnen komen: mailing lists, unsubscibe links, brute force, web crawler bots en obtaining email databases.

One of the oldest methods that spammers have used to harvest email addresses has been through mailing lists. It makes sense; mailing lists are basically compilations of valid email addresses already. But the specifics of it may be a surprise.

Mailing list services observe certain protocols to help prevent the leakage of their email addresses to outside sources. If a mailing list service was known for a lack of email address protection, their customer base would dwindle. Even still, spammers often make requests from mailing lists to obtain a list of all the people subscribed to that list. The services will frequently deny these requests–but sometimes it works.

Furthermore, spammers can actually request a list of all mailing lists rather than a list of all the individual email addresses. They then send spam email to the mailing lists themselves, which is then sent out to all the hidden addresses on those lists…” Lees het hele artikel »

‘n Interessant artikel! De moeite waard om even te lezen.

Hoe houd jij spam tegen in je e-mailprogramma en/of je weblog (klassenblog)?

Afbeelding uit de “Open Clip Art Library

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

2 Reacties op “Hoe vinden spammers jouw e-mailadres?

De reacties zijn gesloten.