nov 162012
 
 Gepubliceerd op: 16 november 2012  Rubriek: ICT-project, Lesmateriaal, Mediawijsheid, Social media

Via een tweet van Martijn Ganzevles (‏@mganzevles) spotte ik op Mijn Kind Online het m.i. leuke ICT-project “Samen Media Maken” voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Mijn Kind Online zegt op haar site:

“Kinderen moeten op school met internet leren omgaan, zoals ze ook leren lezen en schrijven. Ouders kunnen daarbij een grote rol spelen. Mijn Kind Online en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) maakten de mediatoolkit Samen Media Maken, speciaal voor het basisonderwijs.

Samen media maken

Samen Media Maken, gemaakt met financiële steun van Mediawijzer.net, biedt leerkrachten en schoolleiders digitale media tools, handige checklist en voorbeeldlessen om een mediaproject op te zetten in de midden- en bovenbouw. De toolkit bevat daarnaast inspirerende tips en voorbeelden om de ouderbetrokkenheid te bevorderen via sociale media.

Wat hebben leerlingen aan Samen Media Maken?

  • Ze leren creatief omgaan met media en zien hoe leuk en aantrekkelijk nieuwe media kunnen zijn.
  • Het leidt tot nieuwe kennis over de totstandkoming en werking van media en leert leerlingen om bewuste keuzes te maken in de toekomst.
  • Nieuwe technieken met betrekking tot het creëren van media worden geleerd.
  • Kritische media-analyse wordt gestimuleerd.
  • Ouders, kinderen en docenten werken op een positieve manier samen.”

Het gratis te downloaden boekje “Samen media maken” is een complete ‘handleiding’ om het project op te zetten. Alles wat je ervoor nodig hebt, vind je in dit boekje. Je zou het kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een actueel schoolproject rond sociale media en/of mediawijsheid op jouw school te organiseren voor de midden- en bovenbouw. Wil je meer informatie over dit ICT-project, dan moet je zeker het boekje online lezen of gewoon downloaden.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via ...

  6 reacties aan “ICT-project Mijn Kind Online: Samen Media Maken (basisschool)”

 1. RT @Manssen: Geblogd! ICT-project Mijn Kind Online: Samen Media Maken (basisschool) http://t.co/ybejU9BX #onderwijs #leerkracht #lesPO #basisonderwijs

 2. Super!! “ICT-project Mijn Kind Online: Samen Media Maken” (basisschool) http://t.co/7j2WyT22 via @Manssen #mediawijsheid

 3. RT @remcopijpers: RT @Manssen: Geblogd! ICT-project Mijn Kind Online: Samen Media Maken (basisschool) http://t.co/QHUGDJvY #onderwijs

 4. [...] Via een tweet van Martijn Ganzevles (‏@mganzevles) spotte ik op Mijn Kind Online het m.i. leuke ICT-project 'Samen Media Maken' voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Mijn Kind Online zegt op haar site…  [...]

 5. RT @Manssen: Geblogd! ICT-project Mijn Kind Online: Samen Media Maken (basisschool) http://t.co/ybejU9BX #onderwijs #leerkracht #lesPO #basisonderwijs

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.