Meestermichael.nl biedt materiaal bij jouw methodes

Op mijn berichtje “Methodelink.nl: gratis videoclips bij jouw methode” kreeg ik een reactie van meester Michael…

meestermichael.nl

Op www.meestermichael.nl is dit al jaren zo!!! Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Ga naar www.meestermichael.nl/digibord. Klik op filmpjes bij de methode. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. ‘Bij de tijd’, groep 7, hoofdstuk 6, les 2……… klik ……… en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.”

“Feiten checken” is tegenwoordig (sinds de verkiezingen) in de mode, dus heb ik het even uitgeprobeerd. Ik gebruikte in mijn groep 7 voor geschiedenis de methode ‘Brandaan‘. Het eerste thema van groep 7 gaat over het oude Egypte. dus ik – zoals in de ‘reactie’ staat – naar

meester Michael

 • Geklikt op ‘groep 7′ leverde het volgende resultaat…

meester Michael

Helaas, niks ‘Brandaan’…; niks over het oude Egypte… Kennelijk bestaat de pagina Brandaan nog niet en komt die wellicht nog.

Maar goed, verder een prima site waar je ontzettend veel materiaal én filmpjes kunt vinden, òòk bruikbaar bij ‘Brandaan’! Op de site is materiaal te vinden voor de leerlingen, voor leerkrachten en het digibord. Allemaal keurig geordend.

 • Leerlingen
  Hier vind je educatieve links naar websites die geschikt zijn voor leerlingen in het basisonderwijs.
 • Leerkracht
  Hier vind je links voor de leerkrachten vol met lesideeën, tips en bruikbare lessen, onderverdeeld in onderbouw (OB), middenbouw (MB) en bovenbouw (BB). Ook zijn er links voor de IB-ers, RT-ers en ICT-ers. Onder ‘Thema’ vind je links naar sites over ‘Sint’, ‘Kerst’, ‘Moederdag’, ‘Lente’ enz.
 • Digibord
  Hier vind je links voor de leerkrachten vol met lesideeën, tips en bruikbare lessen. Ook weer onderverdeeld in onderbouw (OB), middenbouw (MB) en bovenbouw (BB).

meester Michael

Kortom: meesterMichael.nl  is een ‘portal’ die je zeker moet bekijken. Ik ben ervan overtuigd dat het actueel houden van een dergelijke site een hele klus is en een hoop tijd en energie vraagt, want zo’n ‘portal’ is nooit af. Dus alle waardering voor meester Michael!

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

7 Reacties op “Meestermichael.nl biedt materiaal bij jouw methodes

 1. De methodes meander en brandaan staan er nu ook op
  Binnenkort hopelijk ook naut.
  Jij gebruikt in groep 7 voor geschiedenis de methode ‘Brandaan‘…
  dus je kan het nog eens testen…
  veel plezier ermee, want nogmaals het is helemaal gratis!

 2. Reactie via een mailtje van meester Michael, waarvoor hartelijk dank!

  Ik zie het en heb het gauw aangepast.
  Het komt doordat wij op scholen waar ik werk geen gebruik maken van deze methodes.
  Ik heb dit ooit een keer aangeleverd gekregen van een andere leerkracht.
  Het blijkt alleen de methode meander te zijn en dus niet naut en brandaan.
  Misschien dat ik deze binnenkort zal/kan plaatsen

  Met vriendelijke groeten,
  Michael

De reacties zijn gesloten.