Picture Book Maker: online prentenboekjes maken

Met Picture Book Maker kun je gratis online prentenboekjes maken voor jouw leerlingen.

Picture Book Maker

Heb je een groep in de bovenbouw dan zou je jouw leerlingen een boekje kunnen laten maken voor de kleuters en leerlingen in groep 3 en 4. Een instructieles is m.i. wel nodig. Niet dat het moeilijk is, maar alles is in het Engels.

Boekje maken

Picture Book Maker is een gratis webtool. Met de aangeboden plaatjes kun je de pagina’s (maximaal 6) van je prentenboekje vullen. Je kunt jouw boekje ook voorzien van een “voorkant” en een “achterkant”. Ook kun je twee regels tekst per pagina invoegen.

Voorkant boekje

Door te klikken op <print> kun je het boekje uitprinten. Klik je op <send> dan verschijnt er een “formuliertje” waar je een aantal gegevens kunt invullen (verplicht). Je ontvangt dan een e-mail met de ‘link’ van je boekje.

e-mailformulier

Tja, dat wordt dus even oppassen geblazen! Het invullen van naam, e-mailadres, school e.d. is verplicht. Ik zou dus een “wegwerp” e-mailadres gebruiken en een alias i.p.v. mijn echte naam. Bij de naam van de school kun je wel iets leuks bedenken, bijvoorbeeld “Het Kippenhok” in het plaatsje Zorgeloos. Ik wil maar zeggen: kijk uit met het invullen van de echte gegevens en die van jouw leerlingen. Wéér een interessant onderwerp voor een lesje “mediawijsheid”.

Via Makeuseof: “Picture Book Maker: Easily Create Picture Books Online”

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone