Tafels oefenen, tafels oefenen en nog eens tafels oefenen..!

TafelsTafels oefenen en automatiseren is een must. De pc is daarbij een handig hulpmiddel. Op het web vind je dan ook veel tafelspelletjes waarmee je de tafels op een aantrekkelijke manier kunt oefenen en automatiseren.

Daarom eens een “lijstje” met tafelspelletjes voor op de pc én… wellicht zijn die spellen ook wel op een tablet te spelen. Aangezien ik (nog steeds) niet over een tablet beschik, kan ik het helaas niet uitproberen.

Wellicht kun je “tafel”-apps vinden op

“Tafel”-websites die besproken zijn op dit blog

•  Tafels-oefenen.nl

Tafels-oefenen.nl

Tafels-oefenen.nl is een volledig webbased programma waarop kinderen op een effectieve en leuke manier de rekentafels online kunnen oefenen. Het programma is uit de praktijk van het rekenen in het basisonderwijs geboren en combineert alle, in de praktijk succesvol gebleken methodes om de tafels te oefenen.

• Rekentoppers.nl

Rekentoppers.nl

Op de startpagina zijn verschillende soorten sommen te kiezen. Van sommen tot 10 tot tafels en deeltafels. Binnen deze verschillende sommen zijn echter weer verschillende niveaus te kiezen. Tafels ≤ 10, tafels > 10 en deeltafels.

• 9BOX

9BOX

Speel eerst 9BOX Plus. Hier vind je bij iedere som een uitleg hoe je het spel moet spelen.

• Matching Multiplication

Matching multiplication

• Tafelsoefenen.eu

Tafelsoefenen.eu

In groep 4 leer je de eerste tafels. Je leert de tafels van 1 tot en met 5 en de tafel van 10! Op deze pagina heb je ze op een rijtje en kun je ze zo gemakkelijk oefenen. Heb je deze tafels onder de knie? Probeer dan de tafels van groep 5 te oefenen!

• Tafeltjesleren.nl

Tafeltjesleren.nl

• IJsschotsje springen

penguinjump

• Tafels leren

Tafels leren

Dit is een leuke manier om tafels te leren. Je kunt de tafels eerst één voor één leren en daarna door elkaar oefenen. Hiermee kun je ook testen waar je goed en minder goed in bent. Deze software is in de Apple iTunes Store beschikbaar voor de iPhone en iPad. Zoek in de iTunes App Store naar “SUMS Online”.

Ook leuk zijn…

• Tafelsoefenen.nu

• Online klas: Tafels oefenen 1.4

OnlineklasTafels oefenen

• Tafeldiploma.nl

Tafeldiploma.nl

Op tafeldiploma.nl ben je op de juiste plek als je alle tafels onder de knie wilt krijgen. Je kunt hier uitgebreid de tafels oefenen. Wanneer je denkt dat je alle tafels kent, dan wordt het tijd voor het tafeldiploma. Heb jij alle tafeldiploma’s al op je kamer hangen?

• Maal- en deeltafels

Maal- en deeltafels

En als je al je tafels kent, oefen ze dan in met deze twee andere leuke programma’s: MangaTafels en TempoTafels (vereist Java).

Websites met online “tafelprogrammaatjes”-verzamelingen

Tafelprogrammaatjes zoeken op Yurls
Op veel “Yurls“-pagina’s vind je allerlei tafelprogrammaatjes. Je hoeft zelf geen Yurls te hebben om deze programmaatjes te kunnen gebruiken én… t’is allemaal gratis :-). Om die programmaatjes en digibordtooltjes te vinden ga je naar een willekeurige Yurls. Je kunt ook naar www.yurls.net gaan. Boven aan de pagina staat een zoekbalk.

Yurls zoekbalk

Als zoekterm vul je bijvoorbeeld in “tafels”. Klik dan op het blauwe knopje [YURLS] et voilà…

Zoektermen:

  • tafels: ongeveer 4690 resultaten,
  • tafels oefenen: ongeveer 3.590 resultaten,
  • tafels leren: ongeveer 2.070 resultaten,
  • tafels automatiseren: ongeveer 473 resultaten
  • tafelspelletjes: ongeveer 322 resultaten

Overigens: op www.yurls.net kun je ook een gratis account maken voor een eigen “Yurls”-pagina.

En.., mocht jij een leuke verzamelsite weten of gebruiken met allerlei online tafelprogrammaatjes of een leuk online tafelprogramma die niet niet in bovenstaande lijst staat, plaats dan a.u.b. een reactie.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

7 Reacties op “Tafels oefenen, tafels oefenen en nog eens tafels oefenen..!

De reacties zijn gesloten.