Met TypoEffects maak je een woordwolk van een foto

Op “The Whiteboard Blog” kwam ik onlangs een leuke webtool tegen: TypoEffects. Met TypoEffects kun je een woordwolk (word cloud) maken van een foto die je uploadt naar Typeffects. Deze webtool is gratis en registratie is (nog) niet nodig. Wellicht een leuke tool om je leerlingen eens mee te laten “knutselen”.

typoeffects

“With our Typo-Generators this proverb gets a new significance. Use the RowText-Image Generator or the WordCloud-Image Generator, and your pictures will be converted into individual, typographical images, which can be used as a personal gift or as the base for further graphics. Sample images and further information can be found on the following pages. Now, have fun creating your own amazing Word Arts and Text-Images.”

Ik heb het even snel uitgeprobeerd. Eigenlijk te snel, want de ‘woordwolk’-foto kan veel en veel mooier. Er zijn namelijk heel veel instellingen. Dit is mijn ‘wordwolk’-foto:

Tekstimage

Hoe werkt het?
Op de site vind je een “Howto” met twee uitlegfilmpjes en een FAQ. De webtool werkt met Microsoft Silverlight.  Dat programmaatje moet je dus wel op jouw computer hebben geïnstalleerd, anders werkt deze webtool niet.

Zie ook: “Make Word Clouds from Photographs with Typoeffects

In de FAQ vond ik overigens deze vraag: “Is the TypoEffects application free to use?

Antwoord: “www.TypoEffects.com, including the TypoEffects application, is currently in beta for a limited time. You can use all the features in the product for now. After the beta period, we will decide if some free functions will possibly be restricted in its use.”

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone