Klasbord: communicatie tussen school en thuis (app)

Klasbord

Op onderwijsICTnieuws las ik enige tijd geleden (de tijd gaat snel!) het volgende berichtje:

Op vrijdag 15 maart gaat Klasbord live. Klasbord is een social media tool voor basisonderwijs en BSO. Via Klasbord kun je ouders en betrokken op de hoogte houden van wat er in de klas gebeurd. Ouders kunnen de app (iOs of Android) downloaden en krijgen dan updates over de klas direct op hun smartphone. Klasbord is gratis te gebruiken. Op de site kun je een video bekijken waarin je binnen 90 seconden alle informatie over Klasbord krijgt. (Bron)”

Op 28 januari van dit jaar publiceerde ik het berichtje “Klasbord: gratis app voor communicatie leerkracht – ouders“. In die blogpost vroeg ik mij o.m. drie dingen af, omdat ik op deze vragen – toen – op Klasbord geen antwoord vond. Inmiddels geeft Klasblog in zijn F.A.Q een antwoord op deze vragen.

 • Vraag: Ik hoop, dat ik het goed begrepen heb: als je als ouders geen tablet en/of smartphone hebt, kun je de berichten van de klas van je kind ontvangen via e-mail (de e-mail nieuwsbrief). Stomme vraag misschien, maar kun je dan als ouder ook een mailtje terug sturen..?
  Antwoord: “Het is helaas niet mogelijk om te reageren op de berichten via de e-mail nieuwsbrief. In een volgende update is het wel mogelijk om te reageren op een vraag indien deze gesteld wordt door de leerkracht via de mail.”
 • Vraag: Op de site staat: “Starten is super-eenvoudige en is slechts in 3 stappen gepiept!”. Helaas staan die stappen niet op de site genoemd en daar ben ik nu net benieuwd naar…
  Het antwoord staat in dit filmpje op de “homepage”:

 • Vraag: Hoe wordt deze app bekostigd? Deze app (dienst) wordt gratis aangeboden door een bedrijf. Aan het ontwikkelen en het onderhoud ervan zijn toch kosten verbonden..? Hoe financiert een bedrijf dan zo’n app?
  Antwoord:Klasbord is een gratis tool en dat willen we ook graag zo houden in de toekomst. Het is onze filosofie dat Klasbord voor iedereen toegankelijk moet zijn zonder drempels. Iedereen moet op ieder moment direct kunnen starten en ervaren hoe leuk het is om via Klasbord de leukste berichten te kunnen delen & ontvangen.
  Natuurlijk brengt het onderhouden van een platform als Klasbord ook kosten met zich mee. In de toekomst zal er daarom ook ruimte zijn voor adverteerders op Klasbord. Hier zullen we altijd kritisch naar kijken en de gebruikservaring staat hierbij altijd voorop.”

Ik wens Klasbord veel succes met hun initiatief. Ik kan deze app niet uitproberen ;-), maar als ik nog een groep zou hebben, zou ik deze app zeker gebruiken.

Dus tot slot herhaal ik mijn vraag uit de eerdere blogpost: ook ben ik heel nieuwsgierig hoe Klasbord werkt in de praktijk. Mocht je deze app met jouw groep gebruiken, laat dan a.u.b. even weten – via een reactie bij dit bericht – hoe deze app in de praktijk van alle dag bevalt; wat de ouders van jouw groep ervan vinden en wat jouw ervaringen zijn. Ik ben erg benieuwd!

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

9 Reacties op “Klasbord: communicatie tussen school en thuis (app)

 1. We hebben in 3 weken tijd veel positieve reacties, tips & feedback ontvangen en gelukkig ook een aantal belangrijke verbeterpunten. Ook hier zijn we erg blij mee want als startend platform zijn er altijd punten die beter kunnen.

  Afgelopen vrijdag hebben we een update gereleased voor zowel iOS als Android.

  In de nieuwe versie verloopt het aanmeldproces bijvoorbeeld een stuk duidelijker & overzichtelijker. Hier kregen we meerdere vragen over. Om dit te ondersteunen hebben we ook gebruikershandleidingen op de website geplaatst waarin het starten van een klas stap voor stap wordt uitgelegd zowel voor iOS als Android. We hopen dat dit een stuk scheelt!

  Ook voor het thuisfront hebben we gebruikershandleidingen gemaakt. Hierin is het aanmelden en het volgen van een klas, zowel via de app als via de mail, stap voor stap uitgelegd.

  Ik hoop dat de leerkracht van de bovenstaande mail nogmaals contact opneemt met support@klasbord.nl dan kunnen we proberen te achterhalen wat er precies misloopt. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat iedere leerkracht op een prettige manier kan starten met Klasbord!

  Met vriendelijke groet,

  Joppe Fransen

 2. Via de e-mail kreeg ik de volgende reactie. Naam van de reageerder is bij mij bekend.

  Vandaag even gestoeid met het aanmaken van een klas op mijn iPad 1. Bij ‘Ik ben nieuw’ moet je wel je hele voornaam invullen anders werkt het aanmaken niet. Ik heb mijn “eigen” schooltje maar gemaakt en uiteindelijk kreeg ik ook de bevestigingsmail binnen in de ongewenst map van mijn emailprogramma. Mijn klas is nu wel aangemaakt en ik kan de gekregen pdf nu doorsturen naar “leerlingen en ouders”. Die krijgen de pdf met instructies. Het was even puzzelen om mijn eerste bericht te kunnen plaatsen. Wanneer ik de app heb geopend, staat er rechts bovenaan een vierkantje met een pennetje om berichten te kunnen maken. Daar kom ik het volgende probleem tegen: het typveld en de de camera blijven niet staan!!
  Ik kan wel met mijn toetsenbordje van de iPad een bericht maken, maar ik zie niet wat ik typ en dat is heel vervelend. Links bovenaan staat een vakje met 3 streepjes en daarop klikkend krijg je: Nieuwsoverzicht, Profiel, Klasbeheer.

  Klik ik nu op Nieuwsoverzicht, dan zie ik mijn bericht. Klik ik vervolgens op dat bericht, dan kan ik het bericht verwijderen. Conclusie: of de app werkt niet goed of mijn iPad doet raar. Het typveld met de camera blijft niet staan en dus zie ik niet wat ik typ. Een foto toevoegen kan ik dus niet. Heb over het aanmaken van de klas wel emailcontact gehad met Tim en kreeg snel antwoord. Zal maandag mijn andere probleem eens voorleggen. Ga nog niet eventuele volgers benaderen, want het moet wel eerst voor mezelf goed werken!

 3. Ken je Maxclass? Doet ongeveer hetzelfde als klasbord wil, hoewel echte vergeljking nog niet lukt: Klasbord.nl bevat volgens provider nog geen inhoud…

 4. Via Klasbord kun je ouders en betrokken op de hoogte houden van wat er in de klas gebeurd.

  gebeurt!!

  Niet echt goede reclame…

De reacties zijn gesloten.