Mijn alternatief voor de startpagina iGoogle is….. Symbaloo!

Je kunt van Google zeggen wat je wilt, maar Google biedt een aantal geweldige gratis diensten. Nou ja, gratis… Alles heeft zijn prijs, dus ook de gratis “Google”-diensten. Maar goed, da’s een andere discussie.

Google heeft nog steeds een handige startpagina – iGoogle – die je helemaal naar je eigen smaak en wensen kunt inrichten. In al haar/zijn wijsheid heeft Google bedacht dat op 1 november van dit jaar de stekker uit deze handige dienst moet worden getrokken. Jammer!

Vanaf het moment dat ik de aankondigingen van het verdwijnen van iGoogle las in mijn Google Reader (verdwijnt ook dit jaar) ben ik gaan zoeken naar alternatieven voor zowel iGoogle als Google Reader. Als alternatief voor Google Reader gebruik ik momenteel de eveneens online en gratis dienst Feedly. ‘t Was even wennen, maar ik denk dat dit programma het meest op Google Reader lijkt.

Als vervanger van iGoogle gebruik ik sinds een aantal weken Symbaloo. Bevalt uitstekend, want Symbaloo heeft ook een Nederlandse versie. Ik kende Symbaloo al een aantal jaren, maar heb het een beetje verwaarloosd. Nu heb ik mijn account weer “geactiveerd” en de overbodige “blokjes” en pagina’s verwijderd. Ik moet zeggen: handig! Een aanrader dus!

Symbaloo

Ik heb mijn “Symbaloo”-startpagina ook geïnstalleerd op mijn “Android”-smartphone. Da’s handig, want je hebt nu met een vingerdruk de gewenste website te pakken. Er zijn gratis “Symbaloo”-apps voor “Android”-tablets, de iPhone en de iPad.

In mijn browser – Google Chrome – heb ik de “Symbaloo”-bookmarker geïnstalleerd; een handig knopje knopje. Als je op een website zit die je wilt bewaren, dan klik je op dit knopje, vult de gegevens in en klaar! Deze extensie bestaat ook voor Firefox en Safari.

Symbaloo Bookmarker

Ben je ook op zoek naar een – m.i. – gratis en goede startpagina? Kijk dan eens op www.symbaloo.com.

Welke startpagina gebruik jij in jouw browser? En als je iGoogle gebruikt, welke startpagina ga je gebruiken als iGoogle in november op zwart gaat?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

9 Reacties op “Mijn alternatief voor de startpagina iGoogle is….. Symbaloo!

 1. Heb onlangs Symbaloo geïnstalleerd om iGoogle te vervangen. Ben enorm enthousiast en ik raad het iedereen aan. Het is even wennen, maar het is heel handig en flexibel, in die zin dat je alle mogelijke toepassingen kunt onderbrengen in de blokjes.

 2. Ik vind deze en ook Yourl niet echt een alternatief voor iGoogle. Op iGoogle kun je in diverse blokken ook de inhoud laten zien zoals de nieuws headlines. Tot nu toe heb ik alleen nog paar pagina’s gezien die een hoop blokjes hebben wat alleen maar links zijn naar diverse andere sites. In het artikel van Google waarin zij “uitleggen”(?) waarom het stopt staat ook dat je de gegevens als XML bestand kunt opslaan, het doel ontgaat mij echter volledig.

  • Dag Martin,
   Dank voor je reactie. Ik denk dat de keuze van een startpagina afhankelijk is van je voorkeuren. Er zijn ook mensen die zweren bij Netvibes. Persoonlijk word ik daar een beetje zenuwachtig van.
   Als je jouw gegevens als XML-bestand opslaat kun je ze in een ander programma importeren. Helaas vertelt Google ze niet in welk programma.

 3. Voor iOS & Windows Phone 8 is Pocketgids ook een optie. Pocketgids biedt een uitgebreide up-to-date verzameling van Nederlandse mobiele websites. “Startpagina voor je mobiel”.
  De optie om eigen favorieten toe te voegen en een Android versie zijn onderweg!

 4. In iGoogle heb ik niet alleen links, maar o.a. ook een blok voor mijn Google Agenda. Dit kreeg ik in Symbaloo niet voorelkaar.

  • Klopt. Ik heb dat opgelost door mijn Google Agenda aan een blokje te koppelen. Overigens is er een “agenda”-blokje te vinden die wel in het middenscherm komt, maar ja, die gebruik ik niet. Jammer dat Google Agenda niet in het middenscherm te krijgen is, maar je kunt niet alles hebben, denk ik dan maar. Ik kan er mee leven.

De reacties zijn gesloten.