Een overzicht van interessante artikelen die ik las op ‘t Web – nr. 128

leesmap

Een overzicht van de artikelen en blogposts over allerlei onderwerpen – w.o leuke apps en webtools – die ik de afgelopen dagen tegenkwam in mijn RSS-lezer en persoonlijk interessant vind en daarom via deze blogpost graag deel. Wellicht zit er een artikel, blogpost, app of webtool tussen die jij ook interessant vindt…

 • “Tijdens Cinekid for professionals organiseerden Kennisnet, Mijn Kind Online en Cinekid op 25 oktober 2013 het seminar Apps voor kinderen. Nationale en internationale experts gaven tips hoe je een kwalitatief goede en educatieve app maakt…”

 • “Op 13 november verschijnt de online uitgave Mediawijsheid op de Basisschool, succesverhalen van 21 leerkrachten van Kennisnet en Mijn Kind Online. Het boek is ook fysiek te koop en nu al te bestellen. Download nu alvast een hoofdstuk: het portret van leerkracht Pim Staals, die ‘een klas vol journalisten’ heeft…”

 • “Natuurlijk zijn er meer programma’s waarmee je aantekeningen kunt maken in een PDF bestand, maar wat mij betreft springt PDF-XChange Lite er met kop en schouders bovenuit vanwege de mogelijkheden die het pakket biedt én vanwege het feit dat het gratis gebruikt mag worden voor educatieve doeleinden…”

 • “EWC Presenter is a new tool from Easy Web Content (a website creation and hosting service). EWC Presenter makes it easy to create slideshows, banner graphics, and interactive infographics…”

 • “From time to time I find that I need to create a PDF to use as a flyer or to send information that can’t easily be edited. Most of the time I create my PDFs in Google Drive. It’s a simple process and the directions for doing it are provided in the screenshots below…”

 • “Wikispaces recently added a Quizlet widget to the library of widgets that you can embed into your Wikispaces pages. Quizlet is a free flashcard service that anyone can use to create and share flashcards…”

 • “Schools around the world are starting to branch out digitally and take advantage of the opportunity to build an online presence for their classrooms. As well has having a school website, creating one for your class is a fantastic opportunity to forge an identity with your group of students and carve out your own online space to celebrate achievements, share resources and help your students let the world know who they are and what they’re doing…”

 • “In een reclamecampagne waar veel Nederlanders van zouden schrikken schenkt Microsoft de wereld Inori Aizawa, een geanimeerde jongedame als personificatie van Internet Explorer…”

 • “Je kunt natuurlijk een presentatie maken in PowerPoint of Keynote, maar er zijn meer mogelijkheden. Verras je baas en collega’s met deze 5 tools om handig een indrukwekkende presentatie te maken en te presenteren…”

 • “Microsoft heeft donderdag versie 11 van zijn browser Internet Explorer voor Windows 7 uitgebracht. Internet Explorer 11 was tot nu toe een exclusief onderdeel van Windows 8.1. De browser bevat onder andere ondersteuning voor de WebGL-api en het Spdy-protocol…”

 • “Stipple is a new service that allows you to create interactive images. The service launched in closed beta during the summer. Since the summer Stipple has left beta and has added a free iPhone app for creating interactive images on the go. Using Stipple you can upload an image and tag it with pinmarks…”

 • “Flubaroo is a tool that I’ve used for years for to help me use my time more efficiently. Flubaroo is a script that you can use in Google Spreadsheets to have your multiple choice and short answer quizzes graded for you with just a couple of clicks on your part. The latest version of Flubaroo can even be used to email grades to your students…”

 • “Both CloudKafe and Jolicloud are available for you to combine your Dropbox, Facebook, YouTube and/or some other services together so as to view the docs, photos, videos and/or something else you have shared in one place…”

 • “Google Map Builder is a very simple to use wizard for easily creating Google Maps. Google Map Builder allows users to select from a number of options, including map size, map control styles and the option to add map markers by address. All the selected options are immediately shown on the displayed map…”

 • “lets you create short-run polls and lists. Simply log in and authorise Twitter to work with the app, and then you can ask your followers quick questions. Create a poll with at least two options or a list for people to contribute to. Your followers will get a limited amount of time to answer, and then the poll will close. You can limit to a minimum of 90 seconds, or a maximum of 5 minutes… “

 • “The first question to answer here is why go for anonymous email when there are plenty of premium featured and free email services such as Gmail, Outlook and Yahoo! Mail available? Well, privacy and anonymity is a digital right — our digital right. These email services are ‘free’ because of the advertisements…”

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Nog meer interessante berichten vind je op mijn

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

2 Reacties op “Een overzicht van interessante artikelen die ik las op ‘t Web – nr. 128

De reacties zijn gesloten.